Keltanokkana järjestötoiminnassa

Hei! Olen Maija, tamperelainen ympäristötekniikan toisen vuoden opiskelija. Hyppäsin Flokin toimintaan mukaan vasta aivan hiljattain, tammikuussa 2019, jolloin minut valittiin toimihenkilöksi. En ole ollut aiemmin järjestötoiminnassa sen suuremmin mukana. Tampereen yliopistossa olen kyllä löytänyt itselleni harrastetoimintaa, kuten Teekkarikuoron, ja olen ollut kuluvana lukuvuotena kiltani tuutorina. Kirjoittelen nyt siitä, miltä tällainen järjestötoiminta on aloittelijalle tuntunut, ja esitän kolme pointtia aiheesta.

1. Kokoukset
Tuutoroinnin ohessa kokouskäytännöt ovat tulleet tutuiksi jonkin verran, ja Flokin riveissä kokouksissa tuleekin oltua lisää. Kokouksissa istuminen onkin ollut aiemmin minulle suuri kysymysmerkki: onko järjestötoiminta VAIN sitä? Tuntikaupalla kuivia kokouksia, pöytäkirjoja ja päätösten tekoa. Onneksi tämä on osoittautunut turhaksi huoleksi. Flokin kokoukset ovat mielenkiintoisia ja huumorilla höystettyjä, kevyitä tapahtumia. On ollut mielenkiintoista nähdä niitä paljon puhuttuja pöytäkirjoja ja kokea, miten oikea kokous etenee. Flokilla kokoukset eivät ole liian vakavia, eikä pönöttää tarvitse: ensimmäisen kokoukseni sain istua nojatuolissa ja kuunnella hallituksen vitsinheittoa.

2. Tapahtumat
Yksi suurimmista syistä hakea mukaan Flokin toimintaan oli minulle se, että pääsen mukaan ”pöhinän ytimeen”, eli järjestämään ja olemaan mukana itseäni kiinnostavissa tapahtumissa. Ympäristötekniikka kiinnostaa minua kovasti, ja on ollut hauskaa päästä mukaan tiimiin, jossa suunnitellaan tulevia juttuja, esim. saunailtaa vanhempien, alasta ja työelämästä enemmän tietävien opiskelijoiden kanssa. Myös tulevat excut kiinnostavat minua, ja toimihenkilönä pääsen varmasti järjestelemään ja toteuttamaan niitä erilaisiin tämän alan yrityksiin. On toisaalta myös kiva tietää, että flokkilaisena minun ei tarvitse jäädä tekemään mitään täysin yksin, vaan porukassa tekemisen meininki on Flokissa läsnä.

3. Yhteisö
Sen lisäksi, että kokoukset ja tapahtumat tuovat elämääni uutta, mielenkiintoista sisältöä, on ollut tietysti mukavaa päästä mukaan Flokki-yhteisöön. Uusiin ihmisiin tutustuminen on aina kivaa, ja varsinkin silloin, kun mielenkiinnonkohteet ovat jo valmiiksi samoja. Flokin toimihenkilöksi hakemisen kynnystä madalsi myös tieto siitä, että ydinporukka on mukavan pieni ja varmasti helposti lähestyttävä. Kaikki flokkilaiset ovatkin tähän mennessä osoittautuneet oikein sympaattisiksi ja hauskoiksi tyypeiksi, ja odotankin kovasti heidän kanssaan tulevaisuudessa vietettyjä aikoja.

Kiitoksia mielenkiinnosta ja tulevia juttuja innolla odotellen,
Maija

(Kuvassa allekirjoittanut Suomen vanhimman kelopuun halaushommissa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *